Home

Denk mee over Youthwork@Pride

Denk mee over Youthwork@Pride

vrijwilliger   |  23 JANUARY 2023

Elk jaar loopt het jeugdwerk mee op de Pride. Tijdens die optocht vormen verschillende jeugdwerkorganisaties samen Youthwork@Pride. Zo tonen we dat het jeugdwerk een warme plek is voor iedereen, ongeacht gender of geaardheid. 

Wat? 

De Pride is een optocht waar duizenden mensen en tal van organisaties tonen dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht de seksuele oriƫntatie, genderidentiteit en/of genderexpressie.
Youthwork@Pride is een project dat Komaf graag mee uitdraagt. Samen met verschillende vrijwilligers uit allerlei jeugdwerkorganisaties reiken we de hand om aandacht te trekken en deel te nemen aan de Belgian Pride Parade in Brussel

Waarom meedoen?

1. Werk maken van een veilige omgeving

Het jeugdwerk is een plaats waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen ontplooien. Het jeugdwerk moet ook een veilige omgeving zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. We roepen op om zeker binnen de vereniging extra in te zetten op het bestrijden van verschillende vormen van discriminatie. 

2. Uitsluiting tegengaan 

Jongeren durven ook niet altijd naar een jeugdvereniging gaan omdat ze schrik hebben om gepest of uitgesloten te worden. Onder andere door het initiatief Youthwork@Pride wil het jeugdwerk dit doorbreken door expliciet te tonen dat iedereen welkom is en zich ook welkom kan voelen. 

3. Strijden voor het welzijn van jongeren 

Samen strijden we voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. En tegen rigide hetero- en gendernormen die kunnen leiden tot uitsluiting en discriminatie. Dat kan een grote impact hebben op het psychisch welzijn van jongeren.

Kom je mee nadenken?

Op woensdag 15 februari van 19u tot 21u30 zijn nationale vrijwilligers vanuit verschillende jeugdwerkorganisaties welkom op De Ambrassade (Leopoldstraat 25 - 1000 Brussel) om mee na te denken hoe we deze dag verder zullen invullen.
Nemen we vlaggen mee? Voorzien we een bepaalde outfit of schmink? Alles kan! 

Ben je hier graag op aanwezig? Schrijf je dan in via onderstaande link.