Home

Groepstraject: Reflectieve houding en intersectionaliteit

Groepstraject: Reflectieve houding en intersectionaliteit

jeugdwerker / vrijwilliger / lokaal bestuur   |  21 AUGUST 2023

Hoe kijk jij naar diversiteit binnen jouw werkcontext? Welke factoren be├»nvloeden jouw blik? Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn. Het aannemen van een reflectieve houding helpt jou en jouw collega's om dit bewustzijn aan te wakkeren en de diversiteit binnen jouw werking te stimuleren. 

Nu al overtuigd? Bekijk hier alle praktische info: 

Tijdens dit groepstraject dompelen we jou onder in de wereld van de reflectieve houding. Hiervoor introduceren we ook het begrip 'intersectionaliteit' (of 'kruispuntdenken'), een kader dat helpt om de gelaagdheid van kwetsbaarheden bij jezelf en de doelgroepen waarmee je werkt te begrijpen. Dit groepstraject komt tot stand in samenwerking met Roots vzw

Programma

Verloop:

De eerste dag gaan we dieper in op de concepten van reflectieve houding en intersectionaliteit. We laten jullie naar huis gaan met de uitdaging om dit de volgende weken toe te passen in de eigen werkcontext. Na een maand komen we opnieuw een halve dag (online) samen om hierover uit te wisselen: Wat ging goed? Wat was moeilijk? Hoe gingen anderen hiermee om? Na dit intervisiemoment krijg je de uitdaging om deze reflectieve houding ook in jouw team binnen te brengen. We geven jou hier concrete tips voor mee. Eind november komen we opnieuw samen voor een intervisiemoment. 

Voor wie? 

Dit groepstraject is interessant voor jeugdwerkers en jeugdambtenaren die (willen) werken met jongeren die kwetsbaarheden ervaren op verschillende kruispunten. Je kan de inhoud van deze vorming meenemen binnen je eigen werkcontext maar je kan ook jouw team meenemen in het verhaal van reflectieve houding en intersectionaliteit. 

Wanneer?

Dag 1: 29 september 2023 - Brussel

Dag 2: 27 oktober 2023 (voormiddag) - Online

Dag 3: 24 november 2023 - Brussel

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Stuur gerust een mailtje naar marte.ingels@bataljong.be 

Helemaal overtuigd? Schrijf je dan nu in!