Home

Inspiratielab-dagen: Lokale vrijetijdskansen inclusiever maken

Inspiratielab-dagen: Lokale vrijetijdskansen inclusiever maken

jeugdwerker / vrijwilliger / lokaal bestuur   |  21 APRIL 2023

Bots jij soms op drempels om het lokale vrijetijdsaanbod inclusiever te maken? Want recht op vrije tijd voor elk kind en iedere jongere, dat is een streefdoel waar enkele drempels nog maar al te vaak een stokje voor steken. En daar wil Komaf, een partnerschap dat meer inclusiever jeugdwerk en jeugd-aanbod wil realiseren, iets aan doen!

Samen duiken lokale besturen en professionele jeugdwerkers in deze uitdaging! 

Ons doel? 

Samen leren van elkaar en zo stappen zetten in de goede richting. Stappen die lokaal hun impact hebben, maar ook daarbuiten andere lokale besturen op weg kunnen helpen. 

Doe jij ook mee? Bijt jij je graag vast in dit onderwerp? Ben je niet vies van een potje stevig geploeter en experimenteerwerk? En hou je ervan om geleerde zaken direct om te zetten in de praktijk? Dan ben jij dé persoon die wij zoeken!

Concreet? 

We spreken om de drie maanden af op een goed bereikbare locatie in Vlaanderen of Brussel. De eerste keer zal dat zijn op 8 mei, hou ook alvast 16 juni vrij voor de tweede bijeenkomst. Van 10uur tot 15uur gaat het leernetwerk door. 

Buiten die uren voorzien we van 9uur tot 17uur plek om nog even te werken of alvast elkaar te ontmoeten. We duiken telkens in vraagstukken, halen waar nodig externe expertise erbij en proberen telkens vanuit een concrete nood of uitdaging op zoek te gaan naar antwoorden die direct toepasbaar zijn in jouw praktijk! 

Heb je nog verdere vragen?

Contacteer Marte via marte.ingels@bataljong.be