Home

Projectsubsidie: Optimaliseren van je interne werking rond sociale inclusie

Projectsubsidie: Optimaliseren van je interne werking rond sociale inclusie

professionele jeugdwerker   |  18 SEPTEMBER 2023

De steun van Impact Together, geïnitieerd door BNP Paribas Fortis, biedt waardevolle ondersteuning aan organisaties met een focus op sociale inclusie (alleen vzw's en erkende sociale-economiebedrijven). Deze steun biedt de broodnodige ruimte om de interne werking van je organisatie te optimaliseren, waardoor je het ontwikkelingspotentieel kan benutten en maatschappelijke impact in België kan vergroten of behouden. 

Het hoofddoel van deze ondersteuning is om de structurele versterking van de geselecteerde organisaties te bevorderen. Dit gebeurt door externe consultancy te financieren, strategische investeringen te ondersteunen en gebruik te maken van het netwerk van de Koning Boudewijnstichting, die de Impact Together-initiatief van BNP Paribas Fortis beheert. 

De ondersteuning strekt zich uit over een periode van drie jaar en wordt vastgelegd in een dashboard met doelstellingen die in samenspraak met de directie en de Raad van Bestuur van elke organisatie worden bepaald. Elke geselecteerde organisatie zal een begeleider van de Koning Boudewijnstichting hebben, een vertrouwenspersoon die de organisatie zal leiden en ondersteunen bij hun aanpak. De totale financiering kan oplopen tot 80.000 euro, waarvan minstens de helft wordt besteed aan externe consultancy

Er worden twee online infosessies georganiseerd waar je vragen kan stellen en meer informatie kan krijgen over het selectieproces en de begeleiding.

Inschrijven voor de infosessies kan via de volgende links: