Home

Vorming: Hoe maak je je evenement inclusief?

Vorming: Hoe maak je je evenement inclusief?

jeugdwerker / vrijwilliger / lokaal bestuur   |  9 NOVEMBER 2023

Maak deel uit van de beweging naar meer inclusieve jeugdevenementen!

In het jeugdwerk draaien evenementen niet alleen om samenkomen, maar ze bieden ook een plek waar iedereen zich erkend en opgenomen voelt, ongeacht hun achtergrond of capaciteiten. Dit is de essentie van inclusiviteit, en we geloven dat dit een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn. Maar hoe organiseer je inclusieve evenementen? Het is ingewikkelder dan je denkt, maar de uitdagingen en mogelijkheden zijn het waard. 

Waar en wanneer?

Op 23 november gaan we in de namiddag aan de slag.

Je bent welkom op De Ambrassade (Leopoldstraat 25, 1000 Brussel)

Wat kan je verwachten van deze vorming? 

Je leert de inclusiemeter kennen ontwikkeld door JINT - een praktische checklist die als gids dient om de inclusiviteit van evenementen te evalueren. Deze tool herinnert organisatoren eraan om een breed scala aan factoren in overweging te nemen en ervoor te zorgen dat niemand over het hoofd wordt gezien. Een inspirerend voorbeeld komt van KSA, waar ze met hun grootschalige evenement Joepie-tocht nieuwe maatstaven hebben vastgesteld voor inclusiviteit. Lieselot deelt de ervaringen en uitdagingen die ze hebben overwonnen. 

De ervaringen van KSA en de expertise van JINT dienen als inspiratiebronnen om onze eigen praktijken te optimaliseren.

Samen maken we als jeugdwerk de beweging naar meer inclusieve jeugdevenementen, waar iedereen de kans krijgt om deel te nemen. Doe je mee?