Home

Volg een internationale vorming rond inclusie

Volg een internationale vorming rond inclusie

jeugdwerker / vrijwilliger / lokaal bestuur   |  11 DECEMBER 2023
Foto: VonkDesign

Via Komaf kan je een vorming boeken met inclusie en diversiteit als rode draad, in een waaier aan thema's: onzichtbare armoede, omgaan met meertaligheid, gendersensitief communiceren ...

Maar wist je al dat je over heel Europa vormingen kan volgen via JINT? Da's het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps en coördineert het Bel’J-programma in Vlaanderen. JINT stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties.

Ga op ontdekking in Europa

Wissel uit en deel good practices met jeugdwerkers en -vrijwilligers over heel Europa. Let telkens goed op de deadline om je in te schrijven.

  • Tijdens deze beginnerscursus ontdek je hoe je een inclusieve jongerenuitwisseling kan opzetten met het Erasmus+ jeugdprogramma in en samen met EuroMed-landen.
  • Tijdens dit driedaags seminarie verken je methoden en technieken verkent om solidariteit naar de praktijk te vertalen, zowel binnen European Solidarity Corps projecten, als daarbuiten. Het seminarie is gevuld met workshops rond solidariteit en waardegericht leren. 
  • Dit studiebezoek brengt jeugdwerkers samen die meer willen leren over het betrekken van jongeren met een beperking in het jeugdwerk. Wil je een verandering teweegbrengen in je lokale gemeenschap en je activiteiten kwaliteitsvoller maken? Schrijf je in voor het studiebezoek in Zwitserland!

Enkele sidenotes

  • Staat jouw favoriete thema er niet tussen? Geen zorgen! Dit is een selectie van alle internationale vormingen die worden aangeboden. Deze kalender wordt regelmatig geüpdatet. 
  • Ja, deze vormingen zijn er ook voor jou: voor elke jeugdwerker in de brede zin. Niet enkel beroepskrachten, maar ook vrijwilligers of jeugdambtenaren zijn welkom.
  • Meestal wordt er een forfaitair bedrag van €50 gevraagd voor de volledige vorming, inclusief vervoer en verblijf.