Home

Goede bereikbaarheid

Goede bereikbaarheid

Vervoer

Niet iedereen heeft of kan zich verplaatsen met een auto of een fiets. De prijs van openbaar vervoer of beperkte transportmogelijkheden kunnen een drempel vormen. Denk aan een bussen die beperkt rijden in het weekend, de extra aanvraag die kinderen en jongeren met beperkte mobiliteit moeten aanvragen om bus/trein te nemen... De aan- of afwezigheid van openbaar vervoer kan bepalend zijn om naar de vereniging te komen. Soms zorgt gebrek aan internet dat je geen bus uren of vervoersalternatieven kan opzoeken. 

Als vereniging kan je hier een belangrijke rol in spelen. Wees je bewust dat de mobiliteit beperkt kan zijn voor bepaalde kinderen en jongeren. Als je je deelnemers kent, kan je naar oplossingen zoeken: promoot carpoolen of zoek samen de bus uren of de wandelroute naar de vereniging op. Kleine inspanningen kunnen voor deze deelnemers het verschil maken. 

Informeer over het openbaar vervoer

Vermeld in al je communicatie naar ouder(s) of voogd en kinderen en jongeren de meest nabijgelegen bushalte of treinstation. Zet een kaart op je website of op de flyer met een wegbeschrijving tot de locatie waar de activiteiten doorgaan en de busroutes. Komt enkel de belbus langs in jouw buurt? Informeer er dan over hoe dit te gebruiken. De informatie vind je via www.delijn.be/nl/belbus 

Organiseer gezamenlijk transport

Je kan met je vereniging ook gezamenlijk transport organiseren. En een verre verplaatsing? Mobiliseer ouders om te carpoolen. Voor dichtbij kan je een fietspoolsysteem op poten zetten. Fietsers spreken af op verschillende punten op bepaalde tijdstippen en worden per groep opgehaald of aan elk punt staat een begeleider die samen met de deelnemers verder fietst naar de locatie. Je kan dit trouwens ook te voet doen! 

Herkenbare locatie 

Zorg ervoor dat de ingang of je gebouw herkenbaar is. Hang een bord of vlag aan de voordeur, poort, terreiningang… Hang in de buurt pijltjes op die naar de vereniging leiden.