Home

StreetSmart: Kinderrechten in jeugdwerk

StreetSmart: Kinderrechten in jeugdwerk

Kinderrechten

Veel jeugdwerkers zijn bekend met het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK), maar hoe pas je dat toe in de praktijk? De β€˜All Children, All Right(s)!’ toolkit van StreetSmart helpt je de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. Deze toolkit biedt praktische methodieken om kinderen en jongeren te ondersteunen in het uitoefenen van hun rechten en het bereiken van hun volledige potentieel.   

Hoe werkt het? 

De toolkit biedt praktische richtlijnen en methodieken om kinderrechten in jouw jeugdwerk te bevorderen en te versterken. Hiermee pak je obstakels aan die kwetsbare jongeren tegenkomen bij het uitoefenen van hun recht op zorg, bescherming en participatie. Met deze toolkit maak je kinderrechten concreet en tastbaar. 

De toolkit bestaat uit vier verschillende componenten:  

Je kunt al het materiaal downloaden op de website van StreetSmart. De activiteiten zijn gericht op non-formele educatie en je kunt er direct mee aan de slag.

Achtergrond

De β€˜All Children, All Right(s)!’ toolkit is ontwikkeld in samenwerking met e.p.a., ARSIS, Uit De Marge en MobileSchool.org en is mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ subsidieprogramma. 

Vragen? Feedback? Stuur een mailtje naar info@street-smart.be.