Home

Vrouwenmaand bij JOC Ieper

Vrouwenmaand bij JOC Ieper

Gender - Evenementen

Bij JOC Ieper wordt Internationale Vrouwendag uitgebreid gevierd met een hele Vrouwenmaand. Charina (beroepskracht) en vrijwilligers Rebecca, Merel en Nina delen hun ervaringen en het belang van deze maand.


Voor Rebecca is Internationale Vrouwendag een reminder om vrouwen te vieren en hun plek in de wereld op te eisen, terwijl Charina het belang benadrukt van het aankaarten van ongelijkheden op verschillende vlakken. De aanleiding voor de Vrouwenmaand kwam voort uit een idee van Rebecca voor een ‘ladies night’, dat uiteindelijk uitgroeide tot een divers programma om stereotypering te vermijden en aandacht te besteden aan diversiteit. 

Hoogtepunten van het programma zijn onder andere een lezing over vrouwelijke seksualiteit, een concertavond met vrouwelijke artiesten, filmvertoningen met opbrengsten voor WIFTM België, en workshops zoals paaldansen en zelfverdediging. 

Volgens de vrijwilligers is het belangrijk dat jeugdhuizen aandacht blijven besteden aan ongelijkheid en seksisme, en een positief signaal geven voor inclusie. Ze zien ook kansen om meer aanbod te creëren voor meisjes en vrouwen, en streven naar meer diverse profielen en vrouwen in het jeugdwerk. 

Ze hopen dat deze Vrouwenmaand niet alleen vrouwen viert, maar ook versterkt en bewustzijn creëert bij zowel vrouwen als mannen.