Home

Volg een internationale vorming rond inclusie

Volg een internationale vorming rond inclusie

jeugdwerker / vrijwilliger / lokaal bestuur   |  11 DECEMBER 2023
Foto: VonkDesign

Via Komaf kan je een vorming boeken met inclusie en diversiteit als rode draad, in een waaier aan thema's: onzichtbare armoede, omgaan met meertaligheid, gendersensitief communiceren ...

Maar wist je al dat je over heel Europa vormingen kan volgen via JINT? Da's het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps en coördineert het Bel’J-programma in Vlaanderen. JINT stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties.

Ga op ontdekking in Europa

Wissel uit en deel good practices met jeugdwerkers en -vrijwilligers over heel Europa. Let telkens goed op de deadline om je in te schrijven.

  • In de vijfde editie van 'Adventure Europe' leer je hoe je aan de hand van buitenactiviteiten en ervaringsgericht leren, jongeren kan motiveren. Het mentaal welzijn van jongeren staat hierbij centraal. 
  • Op deze internationale conferentie 'ID Forum' delen 130 deelnemers hun expertise en goede praktijken om bruggen te bouwen tussen beleid, inclusie en onderzoek binnen de EU-jeugdprogramma's. 
  • Tijdens deze beginnerscursus ontdek je hoe je een inclusieve jongerenuitwisseling kan opzetten met het Erasmus+ jeugdprogramma in en samen met EuroMed-landen.
  • In dit seminarie Engage In Inclusion versterk je je competenties als jeugdwerker om inclusieve activiteiten te organiseren voor jongeren met een beperking of gezondheidsproblemen
  • Ontdek in deze beginnerscursus hoe je vrijwilligersactiviteiten kan organiseren voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie met het European Solidarity Corps

Enkele sidenotes

  • Staat jouw favoriete thema er niet tussen? Geen zorgen! Dit is een selectie van alle internationale vormingen die worden aangeboden. Deze kalender wordt regelmatig geüpdatet. 
  • Ja, deze vormingen zijn er ook voor jou: voor elke jeugdwerker in de brede zin. Niet enkel beroepskrachten, maar ook vrijwilligers of jeugdambtenaren zijn welkom.
  • Meestal wordt er een forfaitair bedrag van €50 gevraagd voor de volledige vorming, inclusief vervoer en verblijf.