Home

Tool: Inclusie A tot Z

Tool: Inclusie A tot Z

Inclusie

Hoe om te gaan met inclusie in internationale projecten 

Werk je met jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie of met een beperking? Wil je internationale mobiliteitsprojecten toevoegen aan je educatieve tools? Of wil je je internationale projecten openstellen voor (meer) jongeren met diverse achtergronden, om te leren van en door diversiteit? Dan is dit boekje misschien precies wat je zoekt.

De Europese jeugdprogramma's Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps bieden jeugdwerkers en jongeren uit heel Europa de kans om inclusieve mogelijkheden te creëren door diverse jongeren samen te brengen. Inclusie is niet langer alleen een mogelijkheid of optie voor degenen die al met diversiteit bezig zijn. Inclusie is een criterium geworden voor de selectie van projecten die worden beoordeeld door nationale agentschappen voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Er wordt prioriteit gegeven aan kwaliteitsprojecten die actief aandacht besteden aan inclusie en diversiteit en waarbij deelnemers met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond of met een beperking betrokken zijn. 
“Diversiteit kan je tellen. Inclusie kan je voelen."

- Desiree Adaway

"Inclusie A tot Z" is ontworpen om de activiteiten toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Het boekje is bedoeld als een kompas om je te helpen je een weg te banen door de inclusieproblematiek en de stappen om een activiteit op internationaal niveau van begin tot eind te managen.

Het biedt een inleiding tot het maken van jeugdprogramma's die jongeren de kans geven om te leren van en door diversiteit. Inclusie A tot Z zal jou helpen om nieuwe en spannende kansen te creëren voor jongeren om betrokken te raken en internationaal te gaan.