Home

Open kampinschrijvingen

Open kampinschrijvingen

Inschrijfsysteem

Iedereen mee op kamp

Iedereen mee?

Voor kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie is op kamp gaan in de zomer dikwijls niet vanzelfsprekend. Misschien kan je vereniging naast je eigen deelnemers ook wat extra kinderen en jongeren meenemen op kamp? Ga samen op zoek naar hoe je hen mee kan nemen. Want ook zij verdienen het om mee te genieten van een kamp ook al was doorheen het jaar deelnemen aan activiteiten minder tot niet mogelijk! Een uitdaging die jouw begeleiding aankan

Iedereen mee op kamp

Misschien is het eens tijd om de fijne ervaringen die er in een vereniging gebeuren op kamp ook te delen met kinderen en jongeren die om de een of andere reden de weg (nog) niet gevonden hebben naar je vereniging. Of met kinderen en jongeren in een kwetsbare positie? 


Hiervoor bedacht Chirojeugd Vlaanderen het project ‘Iedereen mee op kamp’ (IMOK).

Wat is belangrijk bij het openstellen van je kamp voor iedereen:

  • Neem eens extra kinderen en jongeren mee op kamp. Hou daarbij rekening met wat je vereniging zelf aankan. 
  • Je engageert je om je best te doen om nieuwe kinderen en jongeren welkom te heten op jouw kamp en binnen jouw vereniging.
  • In jullie eigen buurt zijn er ongetwijfeld heel wat sociale organisaties die werken met kinderen en jongeren in een kwetsbare positie. (OCMW, vluchtelingencentra, doelgroepspecifieke verenigingen, armoedeorganisaties, organisatie voor allochtone groepen, integratiecentrum, enz.).
  • Je kan zeker ook met hen een samenwerking aangaan om kinderen en jongeren die zij kennen toe te leiden naar jouw vereniging. Je krijgt van ons gratis gepersonaliseerde promoflyers opgestuurd en jullie groep verschijnt op de kaart met deelnemende groepen op onze website. Zo kunnen sociale organisaties jullie ook vinden.

Heb je interesse om deel te nemen aan het concept?

Pols eens bij alle vrijwilligers of zij ook interesse hebben om mee te doen. Je bepaalt zelf hoe groots je dit aanpakt, voor welke leeftijdsgroepen je het kamp openstelt, hoeveel extra deelnemers je meeneemt... Je kan een IMOK-verantwoordelijke aanstellen die dit opvolgt en je vereniging kan inschrijven.

Hoe schrijf je je in?

Inschrijvingen verlopen via het inschrijvingsformulier. Welke info vragen we?

  • Naam van de vereniging
  • De kampdata
  • Voor welke leeftijdsgroep(en) het kamp wordt opengesteld
  • De contactpersoon die Iedereen Mee Op Kamp binnen je vereniging zal opvolgen
  • Het mailadres van de contactpersoon
  • Het gsm-nummer van de contactpersoon
  • Een algemeen e-mailadres van je vereniging en je website
  • Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met informatie om de gepersonaliseerde flyers te bestellen. Die kan je gebruiken om in jullie buurt bekend te maken dat jullie je kamp openstellen.

Waarom inschrijven?

Je ontvangt een code om gratis gepersonaliseerde flyers te bestellen. Je groep verschijnt op de kaart met de deelnemende groepen op onze website, zo is de deelname zichtbaar voor sociale organisaties.

Wanneer je bent ingeschreven voor Iedereen Mee Op Kamp kan je de extra kinderen en jongeren verzekeren door simpelweg hun namen te bezorgen. 

Meer info

Alle informatie over het project ‘Iedereen mee op kamp’ van Chirojeugd Vlaanderen vzw vind je hier

Ook andere jeugdwerkorganisaties moedigen hun lokale jeugdvereniging aan om hun kamp open te stellen voor iedereen. Zo ook: