Home

Meer info over armoede

Meer info over armoede

Armoede

De Ambrassade

Op de website van De Ambrassade vind je meer informatie over het thema armoede. De Ambrassade organiseerde ook een inspiratiedag rond armoede. Hier vind je verslagen van die dag.

OOG voor Armoede

In 2015 heeft De Ambrassade in het kader van het project ‘OOG voor armoede’ good practices en handvatten verzameld voor jeugdwerkers die een laagdrempelige dialOOG willen opzetten met armoedeorganisaties. 


Inspirerende verhalen

Verhalen van mensen in armoede over welke drempels ze ervaren, of rechtstreeks met hen in gesprek gaan, werkt heel inspirerend.
Werk hiervoor samen met opgeleide ervaringsdeskundigen (vb. Tao vzw) of met een Vereniging waar Armen het Woord nemen, een welzijnsschakel, enz. 


Organisaties die bezig zijn met het thema ‘armoede’

  • Netwerk tegen armoede
    Het netwerk wordt gevormd door tal van lokale organisaties waar armen het woord nemen. Op de site vind je tools rond inzichten in armoede en kan je alle contactgegevens van de lokale verenigingen terugvinden. Neem een kijkje welke vereniging in jouw buurt actief is.

  • TAO 
    Opleiding en tewerkstelling voor ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting.

  • Uit de marge
    Uit De Marge vzw ijvert voor de rechten van kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie en versterkt hun positie. We zetten zowel op de eerste als de tweede lijn in op jeugdwelzijnswerk. Zij kunnen je zeker en vast verder helpen bij vragen.

  • Recht-Op
    Recht-Op is een vereniging waar armen het woord nemen. Mensen in armoede ervaren uitsluiting op heel wat levensdomeinen. Samen met mensen in armoede werken we aan toegankelijke grondrechten en toegankelijke dienstverlening. We brengen mensen hiervoor samen in groep, we delen ervaringen, bespreken drempels en verandervoorstellen, we gaan in dialoog met aanbieders.