Home

Kazou wil meer toegankelijk vakantieaanbod

Kazou wil meer toegankelijk vakantieaanbod

Laagdrempelig jeugdwerk

Kazou, lange tijd bekend om haar razend populaire vakantiekampen, herdefinieert haar missie met een hernieuwde focus op inclusiviteit. Na decennia van inschrijfstress en snel volgeboekte kampen, richt Kazou zich nu ook op kwetsbare kinderen die anders mogelijk geen kans zouden hebben op een vakantiegevoel.

Directeur Kristien Van Mechelen leidt deze koerswijziging, waarbij Kazou niet alleen kijkt naar kinderen uit de middenklasse, maar ook naar diegenen in asielcentra en kansarme gezinnen. Deze zomer zijn er speciale kampen opgezet in West-Vlaanderen, een resultaat van samenwerkingen met Fedasil, het Rode Kruis en lokale overheden.

Deze kampen zijn niet zomaar recreatief; ze bieden ook educatieve ondersteuning, zoals taallessen voor kinderen met beperkte kennis van het Nederlands. Monitoren, vaak zelf jongeren, passen zich flexibel aan om deze kinderen een unieke ervaring te bieden, vol nieuwe ontdekkingen en vriendschappen.

Naast inclusie voor kwetsbare groepen blijft Kazou ook toegewijd aan kinderen met speciale behoeften, met op maat gemaakte aanpassingen voor duizenden deelnemers elk jaar. Deze inspanningen benadrukken Kazou's toewijding om vakantiegeluk toegankelijk te maken voor iedereen.

Terwijl Kazou haar roots niet verloochent, evolueert ze naar een organisatie die haar deuren wijd openzet voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond. Zo blijft Kazou trouw aan haar missie: vakantiegeluk voor elk kind, waar dan ook.