Home

Tool: Online hulp apps

Tool: Online hulp apps

Mentaal welzijn - Handicap | Beperking - Inclusie

Een overzicht van Online Hulp en Applicaties in België 

Onlinehulp-apps.be is een Belgische website die een platform biedt voor online hulp en applicaties op verschillende gebieden. Dit initiatief brengt verschillende organisaties en initiatieven samen die zich inzetten voor online hulpverlening en digitale applicaties die van toepassing zijn in België en je extra ondersteunen. Het doel is om individuen te voorzien van gemakkelijke toegang tot hulp en ondersteuning via het internet. 

Categorieën en apps 

Op de website worden verschillende categorieën aangeboden om aan verschillende behoeften te voldoen. Gebruikers kunnen kiezen uit categorieën zoals geestelijke gezondheid, verslaving, relaties, opvoeding en meer. Binnen elke categorie zijn er verschillende apps en online tools beschikbaar die specifieke uitdagingen en problemen aanpakken. 

  • De geestelijke gezondheidscategorie omvat bijvoorbeeld apps die gericht zijn op het beheer van stress, angst of depressie. 
  • In de verslavingscategorie kunnen gebruikers apps vinden die hen ondersteunen bij het overwinnen van verslavingen en het behouden van een gezonde levensstijl. 
  •  De categorie relaties biedt apps aan die hulp bieden bij het verbeteren van communicatie en het versterken van relaties. 

Samenwerking

Onlinehulp-apps.be is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende organisaties en initiatieven in België. Deze organisaties hebben de krachten gebundeld om online hulpverlening en digitale toepassingen te bevorderen. Ze streven ernaar om de toegankelijkheid van hulpbronnen te vergroten en mensen te helpen bij het vinden van passende ondersteuning voor hun specifieke behoeften. De website biedt ook informatie over de organisaties achter dit initiatief. Gebruikers kunnen meer te weten komen over de betrokken instanties en hun expertise op het gebied van online hulpverlening.