Home

Wij Pestvrij - samen werk maken van een antipestbeleid

Wij Pestvrij - samen werk maken van een antipestbeleid

vrijwilliger   |  30 NOVEMBER 2022

Oproep aan alle sportclubs, jeugdbewegingen en lokale besturen!

Samen voor een sterk antipestbeleid

Tumult en het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) slaan de handen in elkaar om in 2023 via een wedstrijd een straf antipestbeleid te installeren in minstens één jeugdvereniging en minstens één sportclub. Dat doen we met financiële ondersteuning van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. 

‘Wij Pestvrij’, een toolkit én wedstrijd voor jeugdverenigingen en sportclubs. De toolkit zal gratis te downloaden zijn, maar daarop is het nog even wachten. De wedstrijd lanceren we nu al. Want we zouden graag al in de kerstvakantie de winnaars van 2023 kiezen. 

Samengevat: Het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en Tumult willen een antwoord bieden voor dit probleem: “Er komt al zoveel kijken bij een engagement als trainer of jeugdleider, waar vinden we de tijd en kennis om ook samen rond pesten aan de slag te gaan?” Met ‘Wij Pestvrij’ creëren jullie een doeltreffend antipestbeleid voor jullie vereniging dat haalbaar is binnen zo’n (vrijwillig) engagement. 

 Wat valt er te winnen?

 • 5 begeleide workshops (min. 2 uur) t.w.v. 1.000 euro
 • Een bon voor 250 euro aan spelmateriaal
 • Last-but-not-least: een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst 

Misschien zijn jullie kandidaat? Wij hopen alvast van wel. Kijk snel op wijpestvrij.be en bespreek met jullie begeleidingsploeg of jullie dit jaar deelnemen. Deadline voor kandidaatstellingen: uiterlijk 21/12/2022. 

We hopen op heel veel toffe kandidaten.